petak, 3. veljače 2012.

We Love

"Sass & bide represents the strong, the beautiful & the obscure."
Ove riječi najbolje opisuju suvremenu i medunarodnu modnu kuću dviju najboljih prijateljica inspiriranih pop i street kulturom. Marka nosi njihovo ime Sarah-Jane (sass) i Heidi Middleton (bide) a sve je pocelo prodajom prilagođenih traperica jos 90-ih godina 20. stoljeća. Uspješnost posla temelje na dugogodišnjem prijateljstvu, kao sto su i same rekla za OURBRISBANE.COM.  
"First and foremost we are great friends and this has always been our priority. Our shared passion for vintage clothes and a similar style has made us great business partners as well,"


Nako toga vraćaju se u rodnu Australiju i uz pomoć Mercedes-Benz Fashion Week u Sydneyu 2001. pokrenule su svoju prvu kolekciju pod nazivom ‘Lady Punk’. Vec sljedeće godine pojavile su se po prvi put na London Fashion Weeku. Uspjesno prikazivanje dokazuje i poziv 2003. godine, ali i trijumfalni povratak na London Fashion Week za proljeće/ljeto 2010. 
Poznate su i suradnje 2007. s Loveable Lingerie za izradu linije kvalitetnog ženskog donjeg rublja i ona 2008. s markom Topshop. 



Za svoju uspješnost dobile su i nagradu Veuve Clicquot Business Woman Award 2010. godine. Svoju kreativnost su spojile i s humanitarnom akcijom ‘Shine Initiative’ prikupljajući novac za djecu.
Ni slavni nisu ostali bez komada marke Sass&Bide. Mozda najviše se ističe Sarah Jessica Parker, a njihove kreacije našle su se u ormarima mnogih poznatih zvijezda.



Ako već niste svakako vam preporučamo pregledati njihove kolekcije na njihovoj web, blog i Facebook stranici. A ovo su, nama, najboljji komadi posljednje revije.