srijeda, 29. siječnja 2014.

Culture Spot

Umjetnost istinitosti, dobrodušnosti i tolerancije
~The Art Of Zhen Shan Ren



Falun Dafa, također poznat kao Falun Gong, je kultivacijska praksa na visokoj razini, vođena osobinama univerzuma - Istine, Dobrodušnosti, i Tolerancije.


Falun ili Zakonski Kotač je istaknuti element koji obuhvaća različite oblike yin-yang simbola i swastika. Yin- yang prikazuju posebno i naizgled nespojive sile prirode, koje se nadopunjuju dok Swastika predstavlja simbol dobre sreće, blagostanja i dugog života.

Cvijet Lotus ima veliko duhovno značenje na Istoku. Neki ljudi kažu da je ovaj predivan cvijet koji izraste iz blata, simbol izdizanja prosvijetljenog bića iz prljavštine, kaosa i iluzije ljudskog svijeta.


"Ženin pogled izražava prema van njen unutarnji mir koji je ostao nenarušen nakon cjelodnevnih događanja... Vaza na lijevoj strani veoma jasno prikazuje na sebi sva tri kineska znaka Istina, Suosjećanje i Strpljenje."


"Možda najmanje poznate žrtve progona u Kini su djeca, poput ove djevojčice, koja drži jedino što joj je ostalo od njenih roditelja- njihov pepeo. Očeva jakna pokriva njeno malo tijelo i vjerojatno joj je jedina zaštita od nadolazeće zime... Tekst na lijevoj strani identificira zid radnog logora, gdje su njezini roditelji vjerojatno ubijeni."




Slomljene majčine oči usmjerene su u nas, kao da pitaju: Zašto? U naručju drži tijelo svog voljenog sina koji je sada mrtav. U ruci drži lječničku otpusnicu izdanu od strane zatvora u kojem je bio zatočen kao zatvorenik savjesti. Bio je poslan kući da umre; zatvorske vlasti nastoje izbjeći krivnju slanjem mučenih žrtava kući da umru izvan njihovog područja odgovornosti."




"Stojeći s nenadmašnom staloženošću, baš poput simbola u pozadini, snijeg i okrutna hladnoca ne uspijevaju odvratiti ovaj usamljeni lik. Žuta kapa ukazuje na to kako čovjek prakticira Falun Gong, budući da je žuta boja zaštitini znak prakse."
"Prije više od 5000 godina, ljudski moral je opao na strašan stupanj. Kao rezultat toga, katastrofalna poplava je gotovo izbrisala cijeli svijet. Tri tisuće godina kasnije, Rimsko Carstvo je brutalno progonilo kršćane. Niz katastrofa je kasnije ubio gotovo polovicu stanovništva."
"U prošlosti su religije govorile o "Posljednjem sudu." Rečeno je da će Bog ponovno doći i prihvatiti dobre ljude u raj te poslati loše ljude u pakao. Dobro će biti nagrađeno, a zlo kaznjeno, nepromjenjiva je istina kozmosa."
"Oblik slova S u ovoj slici povezuje dvije krajnosti- dobre ljude koji se uzdižu do neba i zle koji idu prema uništenju."